Niets zo veranderlijk als de elektrische autobranche. Door het toepassen van een elektrische aandrijflijn is het nog gemakkelijker voor nieuwe automerken om andere markten te betreden. Dit zie je vooral bij Chinese automerken. Maar voor 2024 hoef je niet alleen nieuwe Chinese automerken te verwachten. In dit artikel informeren we je over de nieuwe elektrische automerken 2024.

Fisker

Nieuwe elektrische automerken 2024Dit Amerikaanse automerk is genoemd naar de Deense oprichter Henrik Fisker. Eerder was hij de ontwerper van de BMW Z8 en Aston Martin DB9. We mochten dus hoge verwachtingen van zijn eerste model, de Ocean, hebben. Gedeeltelijk zijn deze uitgekomen. Het is blijkbaar lastiger om een gewilde SUV te maken dan een aantrekkelijke sedan. De SUV-vorm is er wel één waar veel vraag naar is en waar de accu goed in de bodem gelegd kan worden. Met een vanaf prijs van € 44.000 en meer dan 450 km actieradius is het nu al een auto met potentie voor als hij in 2024 op de markt komt.

Vinfast

Nieuwe elektrische automerken 2024De naam komt niet helemaal overeen met de wijze waarop dit Vietnamese automerk op de markt komt. Eind 2022 zouden ze al in Europa rond moeten rijden, maar vanwege typegoedkeurings-issues was dat nog niet gelukt. Nu in 2024 komen ze, eindelijk, wel. Eerst met de VF8 en later met de kloeke VF9.  Was het wachten de moeite waard?

Xbus

Het ‘busjesmerk’ dat met een bijna grappige variant op de markt komt. Te bestellen met bijvoorbeeld 3 zitrijen, als cabrio, camper, pick-up, of met een box voor het vervoeren van spullen. In het begin zal het nog niet om grote aantallen gaan, maar het is wel noemenswaardig dat deze in Born bij VDL gebouwd worden.

Nieuwe elektrische automerken 2024

Chery

Nee, niet de drank, maar het Chinese moederbedrijf van de merken Omoda, Jaecoo en Exlantix lanceert deze volgend jaar alle drie in Nederland en wordt daarbij als één van de eerste Europese landen bediend. Sterker nog, het Europese hoofdkantoor wordt in Nederland gevestigd.

Uiteraard zal het ons niets verbazen als er gedurende het jaar nog een aantal automerken voet op Nederlandse bodem zetten. We houden het voor u in de gaten.