Alle online media-kanalen, journaals en kranten berichten elke dag over het coronavirus. Dit is ook merkbaar in de autobranche. Omdat we elke dag het (auto)nieuws in de gaten houden, hebben we de diverse berichtgevingen voor je verzameld om je een indruk te geven van het effect van het coronavirus op de autobranche.

Onderdelen- en autolevering stagneert

Veel autofabrikanten halen hun onderdelen uit China, alwaar het virus in december 2019 voor het eerst uitbrak. Hierdoor werden sommige modellen met een kleine vertraging afgeleverd. Deze vertragingen zouden vanaf deze maand (maart) voor het eerst merkbaar kunnen zijn.

PSA, het moederbedrijf van Peugeot, Citroën, DS en Opel, geeft aan dat van de in totaal 8.000 leveranciers er ongeveer 300 Chinees zijn. De schade valt dus mee zou je zeggen. Maar omdat het coronavirus nu ook in Europa op steeds meer plekken geconstateerd wordt, zijn tijdelijke fabriekssluitingen niet meer ondenkbaar. De vertraging van diverse modellen kan dus sneller oplopen dan gedacht.

Informeer bij ons naar de actuele leverdatum. We hebben goede contacten om uit diverse dealervoorraden een auto te kunnen overnemen en dus snel te kunnen leveren.

Diverse evenementen afgelast

De autobranche organiseert maandelijks diverse evenementen. Sommige zijn internationaal en andere meer landelijk/lokaal. De afgelasting van de Genève Motorshow haalde het NOS Acht Uur Journaal, maar andere evenement binnen de branche zijn ook afgelast of worden nu al verplaatst.

Revolution is bijvoorbeeld hét internationale evenement binnen de branche waar je bijgepraat wordt over de huidige en toekomstige laadoplossingen voor elektrische auto’s. Dit evenement zou 31 maart in Amsterdam plaatvinden, maar is uit voorzorg al verplaatst naar 8 september.

Formule 1 is ook onzeker

Alle Formule 1 teams zouden 15 maart voor het eerst hun rondjes rijden tijdens de GP van Australië. Het is op dit moment onzeker of deze eerste wedstrijd wel door zal gaan. Vooral de aanwezigheid van Ferrari is twijfelachtig. Het thuisland Italië is hard getroffen door het virus en daardoor mogen misschien niet alle teamleden afreizen naar Australië.

De Chinese F1 wedstrijd van 19 april is nu al uitgesteld vanwege de uitbraak van het coronavirus. Deze wordt later ingehaald.

We houden berichten omtrent de leveringen van alle leaseauto’s nauwlettend in de gaten.