Wat staat ons in 2020 te wachten?

Zoals wellicht al vernomen, is 28 juni 2019 het Klimaatakkoord gepresenteerd. Hierin worden onder andere voorstellen gedaan voor fiscale aanpassingen voor elektrische auto’s. Alhoewel deze voorstellen nog niet 100% definitief zijn, verwacht men wel dat deze voorstellen 1-op-1 overgenomen worden en met Prinsjesdag gepresenteerd worden. Daarom nemen we deze voorstellen uit het Klimaatakkoord graag met u door.

Bijtellingsaanpassing elektrische auto’s

De bijtelling van 22% voor benzine- en dieselauto’s verandert niet, die voor elektrische auto’s wel. Anno 2019 is de bijtelling voor elektrische auto’s 4% tot € 50.000,-. Daarboven geldt het 22% voor elke euro. Voor elke elektrische auto die in 2020 voor het eerst tenaamgesteld wordt, geldt de dubbele bijtelling ten opzichte van 2019. Namelijk 8% bijtelling voor elektrische auto’s tot € 45.000,-. (was € 50.000)  Daarboven geldt nog steeds 22% bijtelling voor elke euro. In 2021 wordt dat opgetrokken naar 12% tot € 40.000,- en daarboven 22%.

De nieuwe bijtellingsregels zorgen ervoor dat je de aflevering van je nieuwe auto goed moet plannen. In welk jaar moet de auto of je wagenpark vervangen worden door een elektrische? Elk jaar heeft een andere bijtelling. En omdat de levertijden van enkele elektrische auto’s aardig opgelopen zijn, kan ‘nu’ bestellen tot gevolg hebben dat je elektrische auto volgend jaar pas geleverd wordt. Dus met de hogere bijtelling. Laat het ons weten wat je zoekt, wellicht is er ergens een elektrische auto-order vervallen, waardoor we je toch nog dit jaar een elektrische auto kunnen leveren.

Levering 2019 of 2020 maakt een groot verschil

Overleg van te voren met je werknemer of de levering van een elektrische auto in 2020 een probleem is? Als de werknemer absoluut geen 8% bijtelling wil betalen, dan is het verstandig om goed op de bestelling te vermelden dat de elektrische auto alleen in 2019 tenaamgesteld mag worden en dat anders de order vervalt.

Er zijn verschillende oplossingen

Houdt wel rekening met eventuele overmachts-omstandigheden. Stel dat de auto gepland staat om in december 2019 te leveren, maar dat in november blijk dat toch niet gehaald wordt, wat doe je dan? De order vervalt niet automatisch omdat deze in 2020 pas geleverd wordt. Overleg van te voren met ons om te kijken naar de mogelijkheden.

tussenauto

Een tussenauto voordat de elektrische auto komt

Waarschijnlijk informeren uw medewerkers bijna dagelijks wat de mogelijkheden zijn om een elektrische auto te mogen leasen. Alle goede milieu-inspanningen ten spijt, zal het voor de werknemers vooral om de lage bijtelling te doen zijn. Maar van alle 10.779 merk/modellen, zijn er nog maar 129 volledig elektrisch. Dat betekent dat er vaak compromissen gesloten moeten […]

bijtellen

Nieuwe medewerkers kunnen opnieuw wel/niet bijtellen

Niet alleen per kalenderjaar, maar ook bij wisseling van werkgever kan voor de bijtelling een nieuwe keuze gemaakt worden. Van niet-bijtellen naar bijtellen, of andersom. Maar let wel op de privékilometers… Omdat de bijtelling voor privégebruik van een auto van de zaak via de loonadministratie van de werkgever loopt, hebben werknemers met een leaseauto/zakenauto de […]

Wat staat ons in 2020 te wachten?

Zoals wellicht al vernomen, is 28 juni 2019 het Klimaatakkoord gepresenteerd. Hierin worden onder andere voorstellen gedaan voor fiscale aanpassingen voor elektrische auto’s. Alhoewel deze voorstellen nog niet 100% definitief zijn, verwacht men wel dat deze voorstellen 1-op-1 overgenomen worden en met Prinsjesdag gepresenteerd worden. Daarom nemen we deze voorstellen uit het Klimaatakkoord graag met […]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *